maanantai 29. elokuuta 2016

Sokeriton syyskuu

Viime torstaina istuin koneella ja näpyttelin Alepan kauppakassitilausta seuraavalle päivälle. Suunnittelin jo mitä kaikkea herkkua tilaisin ja mitä kaikkea mättäisin naamaani surutta - olinhan flunssassa ja silloin täytyy lohduttaa itseään ruualla. NOT.

Sitten jokin napsahti - totaali kyllästyminen tähän olotilaan! Nutrauskilot meni ja tuli. Koska sitä voisi vaan oppia?! Silloin menin takaisin koneelle ja poistin tilauksesta kaikki herkut - suklaakeksit, omarmunkit ja mitä siellä nyt oli - tilalle otin hedelmiä. Silloin myös päätin, että ei mitään "aloitan maanantaina" vaan lopetan tän touhun nyt heti niin maanataihin on sitten sata kertaa mukavampi herätä.

Alunperinhän olin ajatellut vielä jatkaa Nutrausta ja syödä pussit loppuun. Nyt mielessä on vaikka polttaa pussit roviolla :D Päätin, että alan syödä enemmän. Olen saattanut itseni ihan kuseen näiden kitukuurien kanssa ja ans katsoa miten paino reagoi tähän, että alan syödä enemmän. Aloin käyttämään Sulamoa ja syön sen mukaan tällä hetkellä sellasta 1600kcal päivässä kun ennen kituuttelin 1000-1300kcal. Päätin, että alan jo nyt toteuttamaan sellaista ruokavaliota jota voin raskaanakin toteuttaa. Ikään kuin RADI- ruokavaliota, tärkeimpänä juttuna jättää sokerit pois.

Vaikka olen aina ollut vähän tällaisia "kamppanioita" ja "haasta itsesi" juttuja vastaan niin päätinpä silti tehdä näin. Koska päätin tämän ilman, että kukaan laittoi mitään kutsua mihinkään haasteeseen.





Otin siis jo varaslähdön ;) Ja sain miehenkin mukaan tosi helposti. Ehkä hänkin ajatteli että ei tekisi pahaa olla jonkin aikaa ilman jäätelöitä ja salmiakkeja. 

Tämä meidän sokeriton syyskuu tarkoittaa siis sitä, että luovutaan herkuista. Sokerittomuus ei tarkoita sitä, että luovuttaisiin KAIKESTA sokerista kuten hedelmäsokerista, sokerialkoholeista tai muuten terveellisissä ruuissa olevasta sokerista. En siis ala välttämään vaikka ruisleipää tai maksamakkaraa koska siinä voi olla sokeria. Ja saan syödä xylitolpurkkaa. Myös hedelmien kieltäminen on jotain niin älyvapaata että huh huh. Eli hedelmiä saa ja pitää syödä. Light colaa yritän myös asteittain korvata kivennäisvedellä. Eli tarkoitus on vähän katsoa myös sitä ettei sokerittomuutta sitten aleta korvaamaan keinomakeutuksella - Brunbergin sokerittomilla suklailla ja sokerittomilla karkkeilla joilla saakin mukavat vatsanväänteet aikaan ;) 

Tässä eiliset syömiset. 

Aamiainen:

  • 2 kuppia kahvia maidolla
  • 2 Ruisleipää maksamakkaralla ja juustolla
  • 1 dl itse puristettua appelsiinimehua
Lounas:
  • Hornet kanasiipiä noin 300g
Välipala:
  • Appelsiini
Päivällinen:
  • 200g jasmiiniriisiä
  • 140g grillattua broilerin ohutleikettä
  • 20g teriyakikastiketta
  • pieni lasi punaviiniä
Iltapala:
  • Banaanimunalettu (2 munaa + 1 banaani)

Kaloreita 1540 kcal. Kulutus 2120 kcal. Aika täydellisesti meni myös makrot suosituksen mukaan.  

Ajatus on tässä herätellä vähän itseä pois siitä herkkujen tapasyömisestä ja opetella muita terveellisempiä vaihtoehtoja niiden tilalle. Viikonloppuihin ei tarvitse kuulua sokeri eikä leffailtoihin karkit. Niihin voi kuulua vaikka pilkotut vihannekset ja dippi. Tai vaikka lasi punaviiniä ;) 

1 kommentti: