tiistai 9. elokuuta 2016

Puolukan paluu

Sieltähän ne päivät alko. Heräsin aamulla päänsärkyyn ja jotenkin siitä arvasin - tuhru alkoi. Eli huomenna tai ylihuomenna kp1 ja padot auki.




Jotenkin arvasin oireettomuudesta ja maanantaina dpo9 tehdystä negasta, että ei ole tärpännyt. Alavatsanippailua ja rintojen arkuuttaa on joka kierrossa - niihin en luota, mutta sellainen muu oireilu jota esikoisesta oli, puuttui - jatkuva virtsarakontulehdusmainen pissahätä johon ei auta pissallakäynti, lisäksi tuli megafinnejä joita ei myöskään tule koskaan ja se huimaus; ihan tuolilta ylösnoustessa. 

Tunteet on seilanneet aamulla laidasta laitaan. Ihmeen tyynesti otin asian. Ja ihan hyvä fiilis jopa. Mutta silti tulin miettineeksi - mihin tässä onkaan lähtenyt mukaan? Antanut itsensä johonkin tunteiden vuoristorataan jossa haaveilee vauvasta ja sitten taas ottaa vastaan pettymyksiä. Toivo herää ja taas ammutaan alas. 

Mitenkäs sitä saisi elämän pyörimään jonkin muun asian ympärillä kuin tämän? Kannattaisi varmaan yrittää vaikka pitää täysin taukoa noiden vauvapalstojen lukemisesta, jättää oireiden listaus ja keksiä joku muu projekti ja kivaa tekemistä. 

Sitten aiheesta kukkaruukkuun. Olen myös yrittänyt keksiä hyviä puolia sille, jos ei heti tärppää. Minulla nimittäin oli sellainen "sääntö", että vauvan yrittämistä ei saa aloittaa ennen kuin velat on maksettu. Noh, yritys alkoi jo vaikka velkaa on. Minulla on siis vähän luottokorttivelkoja, jotka haluan saada nyt pois. Viime kuussa laitoin jo ison osan lomarahoista luottokortin lyhennykseen ja nyt elokuun palkasta saan loput maksettua pois. Sitten on vielä toinen luottokortti jossa on vähemmän velkaa. Sen saan syyskuussa pois. 

Luottokortit on kyllä niin pirullisia. Niiden kanssa joutuu helposti sellaiseen kierteeseen. Nuo luottokorttivelat on roikkuneet minulla jo pitkään. Ärsyttää kun periaatteessa on ihan hyvä palkka jolla pärjäisi hyvin jos ei menisi monia satoja euroja kuussa korttien lyhentämiseen!! Ja siitä se kierre siten tulee kun kuukausilyhennyksen määrä on liian suuri jolloin sitä korttia joutuu taas käyttämään saman kuun aikana. Pois koko kortti! Haluan sen vapauttavan tunteen ettei velkaa ole eikä luottokorttiin tarvitse koskea. Se on vain sellaisia äkillisiä menoja varten, kuten vaikka jääkaapin hajoaminen - pakko saada nopeasti uusi eikä tilillä ole 700e ylimääräistä rahaa.



Niiden velkojen poissaanti on nimittäin edellytys sille, että pystyn alkaa säästämään rahaa kuukausittain "vauvatilille". Esikoisen kanssa tein sen virheen, ettei mitään rahaa ollut säästössä. Lisäksi en halua enää ottaa sitä riskiä, että elatus on miehen varassa. Tämä yleinen taloudellinen tilanne on niin epävarma ja mieheni on yksityisyrittäjä. Meillehän kävi niin esikoisen kanssa, että ei olisi ollut enää rahaa ollakaan kotona yhtään pidempään kuin mitä olin, koska miehellä tulot putosivat.

Tällä kertaa haluan, että minulla on säästettynä kunnon potti jonka turvin voin sitten hoitovapaalla olla kotona. Äityispäivärahalla vielä pärjää ilman säästöjä jos mitään muita ylimääräisiä velkoja kuten luottokortit, ei ole. Kotihoidontuki taas on niin naurettavan pieni, että siihen on otettava asuntolainasta lyhennysvapaa vuosi ja lisäksi olla ne säästöt. Mitään muita ylimääräisiä menoja ruuan, sähkön, vakuutuksien tai puhelinkulun lisäksi ei voi olla.

No sellainen sepustus sitten. Tänään täytyy yrittää ehtiä vaikka pikajuoksulenkille päätä nollaamaan. Viikonloppua jo odotan. Voisi vaikka lenkin ja saunan jälkeen ottaa lasin punaviiniä ;)

Tässä kuitenkin vielä yk1 oirelistaus, jota en välttämättä enää seuraavassa kierrossa pidä.

DPO 0 Limoja on 3:tta päivää, talletukset alkuillasta ja siitä 1-2h alkaa kunnon ovissäryt - ei epäillystäkään
DPO 1 Limat hävinneet, kuivaa. Lähes koko päivän lievää särkyä koko alavatsalla
DPO 2 Ei mainittavaa, valkovuoto palailee
DPO 3 Haluttaa kovasti! Valkovuotoa..
DPO 4 Valkovuoto normaalia, nippailuja
DPO 5 Taas haluttaa. Alavatsanippailuja.
DPO 6 Joka päivä vatsassa nippailee. Onko mulla muka aiemmin ollu näin että oviksesta menkkoihin asti tuntuu joka päivä vatsassa siltä kuin menkat ois alkamassa?!
DPO 7 Ei mainittavaa
DPO 8 Illalla muutama lupaava tuikkaus oikella puolella
DPO 9 Blaah, ei mitään. Masentaa. Toivo jo heitetty- fiilis. Nega testattu päiväpissasta, sohvalta ylösnoustessa kunnon huimauskohtaus
DPO 10 Nännit kipeytyy aina päivän aikana, sellaiset arat ja painavat. Rauhallinen olo, odotan sunnuntaihin saakka alkavatko kuukautiset.
DPO 11 Aamupäänsärystä arvasin; tuhru alkaa eli kohta kp1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti